A MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Magazin alkotóinak törzshelye...

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Moderálásra váró alkotások
Elbírálásra váró alkotások
Elfogadott műkedvelő alkotás
Itt parkolnak azon felhasználók alkotásai, akik még kevés, vagy csiszolni való alkotást töltöttek fel. Ők azok a megbecsült tagjaink, akiket az "ALKOTÓK" közé még nem delegáltunk.
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉGOnline összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Tegyük-e az alkotásokhoz egyenként a rádióműsorba készített, onnan kiollózott hangoskönyveket?
Összes válasz: 31
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Belépési neved: Vendég · Felhasználói csoportod: "Vendégek"  Jó szórakozást, Vendég! · RSS 2020-08-13, 09:19:30
NYITÓLAP » ALKOTÁSOK TARTALMI LEÍRÁSSAL » MŰKEDVELŐ ALKOTÁS » Elfogadott műkedvelő alkotás [ Alkotás hozzáadása ]

No para.

SETI központ Kalifornia.
– Igazgató úr! ezt látnia kell!
– Mi az a fontos Dustin? és ne tartson fel sokáig, rendkívül fontos dolgom van. éppen indulnék horgászni
– Végre megtaláltuk Őket.
– Kiket?
– Az idegeneket! A földönkívülieket. Uram, amiért évek óta dolgozunk, amiért létrehozták ezt az intézetet..
– Ugyan már, mindenki tudja, Ufók nincsenek.
– Arecibo obszervatórium fogta az üzenetet először, mindenféle kódolás nélkül jött. legmeglepőbb, hogy magyar nyelven írták. A Sziriusz felől jött, VLBI-vel bemértük.
– Ez valami jól megszervezett tréfa lesz. Megszerezhettek valami műholdkódot, és szórakoznak a hackerek. Ne is törődjünk vele. Majd leadom az NSC-nek, foglalkozzanak vele ők.
– Uram! Ez úgy tűnik, valódi. Az összes rádióteleszkóp ráállt, ugyanazt vették. megkérdeztük az oroszokat, a kínaiakat, ők is ezt fogták.
– Nem tudtam, hogy velük is kapcsolatban állunk.
– Ez egy nemzetközi projekt, uram. Azt hittem tudja. Attól tartok, értesíteni kellene az Elnököt.
– Miért, mi van abban az üzenetben?
– Itt van kinyomtatva, felolvasom.
– Sziasztok! Z vagyok. A galaktikus neten találtam ezt a játékot, megtetszett. most regisztráltam, és bár már sok ezer játékkal játszottam, itt teljesen kezdő vagyok. Elolvastam a leírást, nagyon szeretnék ilyen harcos fajjal játszani, akik már sok galaxist elpusztítottak. Remélem méltó ellenfél leszek.
Ez volt az első üzenet.
– Miért, van több?
– Nos, hát van. Hadüzenet az összes szövetségnek. Azt első támadás célpontja az Opportunity nevű harci robototok.
– És itt a támadás ideje, huszonnégy óra múlva, de ezt nem értem. Miféle támadás lehet?
***
Védelmi központ.
Titkos helyen, mélyen a föld alatt.
A nagyterem megtelt a magas rangú katonákkal, szakértőkkel.
– Komoly a helyzet hölgyeim, és uraim.- kezdte el egy tábornok. Pár nappal ezelőtt üzenetet fogtunk a csillagközi térből. A sziriusz bolygóról jött. Igen! Beazonosítottuk, tévedés kizárva. A katonai műholdakon küld üzeneteket a földre. Kiderítettük kikkel tart kapcsolatot az idegen. Egy Magyar társasággal, a Zandagortal. Ezekkel a Szíriuszról jött magyarokkal mindig baj van. Egyszer már idehozták a hidrogénbombát, azzal nem sikerült elpusztítani a földi embereket, most idecsalták ezeket a alieneket.
– Keressenek ott egy ügynököt, épüljön be ebbe a zandagortba, buktassa le őket. Likvidáljuk az egész terrorista bandát.
– Már próbálkoztunk felébreszteni a legjobbat, Rózsikát. Már negyvenkét éve alszik. Ő a legvérengzőbb, kötőtűvel öl, titkos recept szerint készült afrikai méreggel keni be, akit megdöf vele, annak vége.
– Kegyetlenség!
– Igen, de egy elvetemült, mindenre képes társaság ellen ilyen nehéz időkben elszántaknak kell lennünk. Főleg a főnökük ez a LeGyEs, na hát az aztán mindenre képes.
Feldúlva berohant egy segédtiszt. Átadta a levelet, majd sápadtan leült.
A tábornok belenézett, majd egy asztal sarkába kapaszkodva, de hősiesen folytatta.
Most már erre nincs idő.
– DEFKON 1-et rendelt el az Elnök! Itt a NASA jelentése: eltűnt a Mars!
És egy újabb üzenet.
– Bocsi, hogy elpusztult a bolygótok, úgy látszik ez az újonnan kifejlesztett nihilsugár elég hatásos. Csak a felderítő robotokat akartam tönkretenni. Csodálkoztam, hogy egy vacak védőpajzs sem volt a Mars körül, lehet nem érte el a tech. 11 szintet. Ti miért nem irtok nekem? Megadtam a féregjárat kódját, ott üzenhettek.
A következő támadás a fővezéretek zászlóshajója a Suzuki ellen indul, remélem azt jobban védik. Szeretnék már egy jót csatázni. Z.
– Uraim! Itt a legújabb jelentés a NASA tol.
Föld körüli pályára állt egy hatalmas űrhajó. Valószínűleg az ami a Marsot elpusztította. Megpróbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, de csak annyit válaszolt, ezt az időhúzó trükköt már ismeri, és már csak huszonegy percünk van, hogy fellőjük az elhárító flottát.
***
Nemzetközi űrállomás.
Dyveke, az orosz biológuslány, éppen az ablak felé fordult, mikor egy villanást látott. Kinézett.
– Fiuk! Gyertek ide! Látjátok amit én?
– Nem látunk semmit.
– Hát ez az! Hova tűnt a föld?
2014.04.16. 09:54:30 - eretnekForrás:

Csoport: Elfogadott műkedvelő alkotás | Hozzáadta: Eretnek (2014-07-03) | Szerző: E W

Megtekintések száma: 318 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): |
Összes hozzászólás: 2
+1   Spam
2 damien   (2014-07-06 12:01:10) [Anyag]
Szia,

Néhány gonodolat. Abszolute építő jelleggel. Gondolom, ezért raktad fel ide ezt az írást. ;-)
A történet alapvetően nem újdonság, de először érdemes valami olyannal próbálkozni, ahol az ember gyakorolhat szabadon. Ez a sztori alap erre tökéletesen megfelel.

Szerkesztés és helyesírás:
Van benne néhány szóismétlés, de nem annyira zavaró. Ki lehet gyomlálni belőle, de tény, hogy ha más olvassa, hamarabb észreveszi.
Központozásra csak egy példa: "– Komoly a helyzet hölgyeim, és uraim.- kezdte el egy tábornok." - a pont ide nem kell, csak egyéb írásjelet rakunk ki (pl. kérdőjel vagy felkiáltójel), ha nyitott gondolatot fejezünk be kommenttel. Látogass el a karcolat.hu-ra, ott találsz a központozásról egy egész jó kis anyagot. Mivel nem tanítják sehol az iskolában, sajna ebben minden magyarnak van lemaradása. NEkem is volt.
Néhány írásjel is lemaradt, pl a harmadik mondatban, de mindez orvosolható többszöri átnézéssel.

A történet:
Kicsit személytelen, hogy csak sztereotíp figurákat látunk, nincs senki nevesítve, így az átélés sem lesz olyan , mint amit az író elvár. Nem lesznek "élő" karaktereid. A párbeszédek egész emészthetők, bár mindenki eléggé egyforma hangon, stílusban szólal meg, ami szintén javítandó terület. Adjunk azoknak a fránya karaktereknek egyedi hangot - és most itt nem az "uram"-ozásra gondolok, mert az rendben van.
A másik, hogy ha csattanót akartál írni, akkor elég hamar lelőtted a poént. Lehet operálni dolgokkal, amik "megszellőztetik" a végkifejletet, de ne ennyire direktben, mert a végén elmarad a meglepetés. Persze, ha nem ez volt a célod, akkor így is meg lehet írni egy történetet.
Kellene néhány összekötő leírás, ami miatt mi, olvasók is ott tudnánk lenni a történetben. Így kicsit üres, hogy emberek beszélgenek, és kész. Mondom ezt annak ellenére, hogy egy rövid töréntenél azért nem kell ezt oldalakra nyújtani. Így személytelennek éreztem a megszólítást az olvasó felé.
A másik, ami feltűnt, hogy nem adtál támpontot. PErsze, én is írtam jövőbeli történeteket, ahol nem feltétlenül adtam meg évszámot, de mégis, valamilyen szinten jó érzékeltetni a kort, legalább annyival, milyen a fejlettségi szint. Persze, lehet ez egy jelen történet, de jobb lenne legalább egy kicsit utalni rá.

Végezetül azt gondolom, van benned potenciál, de ahhoz, hogy az ösztönös írásból átmenj a tudatos alkotás irányába, még sokat kell gyakorolnod. Nehéz lesz, munkás, renegeteg kritikával, hosszú várakozási időkkel és türelemmel. De ha mindezek ellenére tovább folytatod (amire személy szerint bátorítalak), akkor sok sikert kívánok hozzá!

Üdv

Damien

0  
1 AndyBaron   (2014-07-04 11:38:52) [Anyag]
Jó kis humoros szösszenetek ezek! Ha a központozás és formázás is rendben lenne, adnék Alkotói státuszt, de ezeket meg kell tanulnod, mert egyébként az intelligenciád adott mindehhez!
wink
Ha lenne egy kis időm, csinálnék korrektúrát, de most nincs.
Valaki nem száll be segíteni?

Szólj hozzá, ha tetszett! Ha nem tetszett, akkor pedig azért...