A MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Magazin alkotóinak törzshelye...

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Aardvark
Aardvark irodalmi alkotásai
Alfredo Sagittarius
Alfredo Sagittarius irodalmi alkotásai
AlieNeetah
Alie irodalmi alkotásai
Andy Baron
Andy Baron irodalmi és grafikai alkotásai
Ardens
Ardens irodalmi alkotásai
A-G-Stone
A-G-Stone irodalmi alkotásai
Bori
Bori irodalmi alkotásai
Craz
Craz irodalmi alkotásai
damien
Damien irodalmi alkotásai
darklight
Darklight képzőművészeti témájú alkotásai
De_Profundis_Clamavi
Profundis irodalmi alkotásai
Dworks
Dworks grafikai alkotásai
Freeb
Freeb irodalmi alkotásai
Ili
Ili irodalmi alkotásai
kampeter
Kampeter írásos (prózai és verses) alkotásai
Krakatit
Krakatit rajzos alkotásai
Lehel
Lehel irodalmi alkotásai
LisaBlake
Lisa irodalmi alkotásai
Lylia
Lylia Bloom irodalmi alkotásai
Mab Tee
Mab Tee irodalmi alkotásai
maggoth
Maggoth irodalmi írásai
MasonMurray
MasonMurray irodalmi alkotásai
memphisraz
Memphisraz komoly és humoros írásai
menma
Menma irodalmi alkotásai
Mickey
Mickey Long irodalmi alkotásai
Mookus
Mookus irodalmi alkotásai
Ndy
Ndy irodalmi alkotásai
newenglandi87
Newenglandi87 irodalmi alkotásai
Nimretil
Nimretil irodalmi alkotásai
ordassykaroly
Miszter Ordassy irodalmi remekei. Abszurd és humor, elgondolkodtató és csak úgy...
pintyő
Pintyő irodalmi alkotásai
randolph
Randolph irodalmi alkotásai
Remete
Remete irodalmi alkotásai
Rozványi
Rozványi irodalmi alkotásai
Shaera
Shaera irodalmi alkotásai
szujonor
Szujó N. irodalmi alkotásai
Tejlor
Leslie Tejlor főképp rajzos alkotásai
Torkin
Torkin irodalmi és népszerűsítő tudományos írásai
tyllforest
tyllforest irodalmi alkotásai.
vilmosgal
Vilmosgal prózai alkotásai
Zora
Zora irodalmi alkotásai
MŰKEDVELŐ ALKOTÁS
FELHASZNÁLÓK által feltöltött alkotások
ITT IS FELTÖLTHETED ALKOTÁSODAT!
Ha nem találsz megfelelő kategóriát, töltsd fel ide és mi majd rendszerezzük! Ide azok is feltölthetnek, akik még nem regisztráltak...
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉGOnline összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Tegyük-e az alkotásokhoz egyenként a rádióműsorba készített, onnan kiollózott hangoskönyveket?
Összes válasz: 31
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Belépési neved: Vendég · Felhasználói csoportod: "Vendégek"  Jó szórakozást, Vendég! · RSS 2018-11-16, 19:45:42
NYITÓLAP » ALKOTÁSOK TARTALMI LEÍRÁSSAL » » Andy Baron [ Alkotás hozzáadása ]

Középkorú férfiak igazsága
   Negyvenvalahány éves kora óta járt edzőterembe. Azelőtt is sportolt, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Viszont gyerekkorában nem végzett semmilyen testedzést, kamasz és ifjúkorában pedig kifejezetten rossz, önpusztító szokásoknak hódolt, cigizett, ivott, bandázott, s ennek megfelelően sovány, gyenge is volt. Azóta, hogy imponáljon önmagának (mert a fiatalkori fizikumát így visszamenőleg ő maga is elítélte) módszeresen edzette a testét, de, a kutyafáját, már mégiscsak ötven fele járt!

   Izom a mellkason, háton, és sajnos óhatatlanul felkúszó zsírpárnák a hason, derékon. Ambivalenciák, de egy középkorú férfit még ebben a vegyes kombinációban is jobban díszítenek, mint, ha csak zsiradék és hozzá elnézést kérő mosoly jellemezné a megjelenését. Meg aztán, annyira stresszes volt az élete. Az ő kurva élete. Néha úgy érezte, hogy ezt a fizikumot fenntartani kétszer-háromszor nehezebb ilyen gondos-bajos életvitellel, mint amilyen az övé. A fiatalok szart sem tudnak erről, manapság ezerszer jobb fiatalnak lenni, ezt vallotta. Ha csak az ő nagy gyerekeit veszi, nekik is milyen jó! Semmi gondjuk, amíg pénzeli a végeláthatatlan iskolájukat. Pont letojják, hogy a szüleik már csak kényszerből toporognak kihűlt házasságukban, a kurva kölkök élik világukat. Na, mindegy...

   Az edzőteremben kedvesen köszönt mindenkinek, de soha nem közösködött, senkivel. Nem élt edzőtermi szociális életet, nem azért járt oda, ha megengedhette volna anyagilag, inkább berendezett volna egy konditermet a házában, de basszus, még egy nyamvadt garázsa sem volt, nem, hogy edzőszoba! Jó, hogy zeneterem, meg billiárdszoba nem kellene. A vadászterem mellett, balra, mi? Végezte magányos farkas módra az edzéseit, ha olykor valaki, az erejét rosszul mérve fel nagyobb súlyt ejteni készült önmagára, akkor azért odament segíteni. Szerencsére és főleg délelőtt, este, ide hasonló céltudatos pasik és csajok jártak. Bizonyos napszakokban, például délután, viszont feltorlódtak a gyurmagyurkák és zsírtalan, tetovált testükkel csoportosan rohantak be, hogy különösebb bemelegítés nélkül essenek a súlyoknak és gépeknek. Ő tudta, hogy ez nagy hülyeség, harminc évesen ki is csinálta az ilyen hebehurgya módszerekkel a derekát, ami azóta is kíméletre szorult, de persze nem szólt az ifjú titánoknak, hadd roppanjanak meg, ha akarnak! A saját tapasztalatnál nincs erősebb oldószer.

   Az egyik napon sajnos csak egy ilyen délutáni csúcsidőben ért rá edzeni. Átöltözött, köszönt az ismerős arcoknak és csinálta a programját. Mindig egy héttel előre ókumlálta ki az edzéstervet, megvolt fejben, csak végre kellett hajtani, és éppen ezen ügyködött. Közben a döcögő vállalkozásra, a családi ügyekre gondolt, mi volt tegnap, mi lesz holnap. Ez nem jó! Nem gondolkodni a sok szarságon, csak figyelni az izmok munkáját, ez a helyes, tehát félresöpörte gondolatait és folytatta. Egy fiatal harcos épp mellette foglalta el a fekvenyomó padot. Látta már a srácot máskor is, nem foglalkozott vele. Az két sorozat között megkérte, hogy segítsen neki. Persze! Fölé állt és segített az utolsó, nehézkes kinyomásoknál felhúzni és a villába visszarakni a súlyzó rudat, a fiatalember jól meghajtotta magát. Aztán beszélgettek, semmit mondó dolgokról, ő annak tudatában, hogy hamar vége lesz ennek a felesleges locsogásnak, azután csinálták is tovább a saját tempójuknak megfelelő dolgaikat. Az öltözőben szekrényszomszédok voltak és egy időben mentek öltözködni.

   A zuhanyzóba is nagyjából egyszerre érkeztek. A fiatal még csak nem is sejtette, hogy hősünk majd' ötven éves, együtt edzettek, minden olyan ifjonti és happy volt, úgyis mindig, minden olyan. Egy ifjú embernek az ötven év, legalábbis emberévben olyan, mintha egy harmadik típusú találkozás. A zuhanyzóban aztán a fiatal elkövette azt a hibát (hiszen honnan tudta, hogy kritikusnak lenni csak vak süketnémákkal szemben elnézhető), hogy beszólt hősünknek. Azt mondta, jó fizikai állapotú, tulajdonképp, de miért engedi meg, hogy ennyire meghízzon deréktájt, sőt, már a derekán frankón egy övtáskát hord. Így mondta, hogy övtáskát. Emberünk nem tudta, mi történik vele. Lement az adrenalinból szőtt lila függöny, ami előtt viszont hatalmas arcú szörnyeteg jelent meg és vicsorgott. Tanítsd meg! – sziszegte a szörny, naná, hogy a saját belső démonja, ki más?

   – Mi van? Mi van? – lihegte és eljárt a keze. Beugrottak harcművészeti tudásának aktivizálható ismeretmorzsái, és (ismét ambivalencia, sőt inkább képzavar) morzsából kaláccsá, lángossá növekedtek. A lángos, az ugye egy saller-fajta, járatlanok számára pedig; a saller az kurva nagy képen vágás, mit is magyarázzam? A fiatal elterült a zuhanyzó kövén. Hősünk (már ha hősies dolognak tekinthető földön fekvő emberbe rúgni) rugdosta. A fiatal beverte a fejét és nem bírt mozdulni. Az idősebbet ez még jobban felbosszantotta, miért nem védekezik? Bezzeg beszólni, azt tud! Befejezte a lábmunkát, zihálva fölé hajolt és oktatta: – Ezúton üzenem minden rátarti köcsögnek, hogy ekkora, hozzám hasonló barom lehet egy csontkollekció kisfiúból. Dögöljön meg minden genyó tornatanár, aki a soványakat és a ducikat lenézi és csak az élsportoló gyerekeket támogatja. Az összes ilyen szarházit megkeresném legszívesebben, hogy őket is szarrá rugdossam! Tudod, hány éves vagyok? Majdnem ötven! Te mennyi vagy szarjankó? Huszonöt? Majd huszonöt év múlva, amikor ennyi leszel, mint én, akkor nézzél tükörbe, hogy mekkorára híztál! Akkor, ha már túl vagy váláson, barátok, rokonok halálán, kamasz gyerekeid lázadásán, ja, meg rendszerváltáson és világválságon is, na akkor majd találkozunk, köcsög! Én szikár és fitt idős úr leszek, edzett és nem fogok ám kinézni hetvenötnek, de te ötvennél is többnek fogsz látszani, a büdös kurva életbe!

   Otthagyta, hogy majd felkel, ha akar. Le sem zuhanyozott emiatt, felöltözött úgy, ahogy volt, büdösen. A recepción szólt, hogy a zuhanyzóban egy srác elesett, mert azt látta, hogy még nem jött ki. Pihenjen csak, köcsög! Hazament.

   Két órán belül csöngettek a rendőrök. Bilincsben vitték el, előzetesbe. Sok baromságot csinált már, verekedett is élete során, de azért inkább értelmiségi embernek gondolta magát. Mások a tüske frizurája és (fentebb már bemutatott) erős testalkata miatt inkább amolyan erősködő arcnak nézték. Az érte érkező rendőrök is. Amellett a fiatal tisztek nem sokra tartottak valakit, aki megnyomorít egy fiatalabbat és még ott is hagyja, egy zuhanyzó kövén. Hősünk (ejnye, most már igazán nem nevezhető hősnek) ekkor értette meg, hogy mit is tett az igazságtudat ővele. Szabadlábon várhatta ki a tárgyalás végét, azután börtönbe ment. Hat évre, az ügyész mindenféle súlyosbító körülményeket talált a vádhoz, az ügyvédje meg (régi jó barát) kiderült, hogy töketlen. Szóval sittre ment.

   A börtönben sokat edzett. Verekedni is kellett, de csak párszor, itt legalább tisztelték a korát. Azt mondták: vén fasz. De nagyon nem piszkálták, mert éveken belül szikár és fitt idős úr lett belőle. Sokkal korábban, mint ahogy megjósolta. És közben már nem is volt középkorú.

  – Rohadt igazságtudat – mondta, amikor kilépett a fegyintézetből és az arcába vágott a napfény. Nem volt hova mennie. Egy csomó fiatalember jött-ment az utcán. Semmi gondjuk. Köcsögök!

Forrás:


Csoport: Andy Baron | Hozzáadta: AndyBaron (2015-09-04) | Szerző: E W

Megtekintések száma: 375 | Hozzászólások: 0 | Tag-ek(kulcsszavak): |
Összes hozzászólás: 0
Szólj hozzá, ha tetszett! Ha nem tetszett, akkor pedig azért...