A MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Magazin alkotóinak törzshelye...

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Aardvark
Aardvark irodalmi alkotásai
Alfredo Sagittarius
Alfredo Sagittarius irodalmi alkotásai
AlieNeetah
Alie irodalmi alkotásai
Andy Baron
Andy Baron irodalmi és grafikai alkotásai
Ardens
Ardens irodalmi alkotásai
A-G-Stone
A-G-Stone irodalmi alkotásai
Bori
Bori irodalmi alkotásai
Craz
Craz irodalmi alkotásai
damien
Damien irodalmi alkotásai
darklight
Darklight képzőművészeti témájú alkotásai
De_Profundis_Clamavi
Profundis irodalmi alkotásai
Dworks
Dworks grafikai alkotásai
Freeb
Freeb irodalmi alkotásai
Ili
Ili irodalmi alkotásai
kampeter
Kampeter írásos (prózai és verses) alkotásai
Krakatit
Krakatit rajzos alkotásai
Lehel
Lehel irodalmi alkotásai
LisaBlake
Lisa irodalmi alkotásai
Lylia
Lylia Bloom irodalmi alkotásai
Mab Tee
Mab Tee irodalmi alkotásai
maggoth
Maggoth irodalmi írásai
MasonMurray
MasonMurray irodalmi alkotásai
memphisraz
Memphisraz komoly és humoros írásai
menma
Menma irodalmi alkotásai
Mickey
Mickey Long irodalmi alkotásai
Mookus
Mookus irodalmi alkotásai
Ndy
Ndy irodalmi alkotásai
newenglandi87
Newenglandi87 irodalmi alkotásai
Nimretil
Nimretil irodalmi alkotásai
ordassykaroly
Miszter Ordassy irodalmi remekei. Abszurd és humor, elgondolkodtató és csak úgy...
pintyő
Pintyő irodalmi alkotásai
randolph
Randolph irodalmi alkotásai
Remete
Remete irodalmi alkotásai
Rozványi
Rozványi irodalmi alkotásai
Shaera
Shaera irodalmi alkotásai
szujonor
Szujó N. irodalmi alkotásai
Tejlor
Leslie Tejlor főképp rajzos alkotásai
Torkin
Torkin irodalmi és népszerűsítő tudományos írásai
tyllforest
tyllforest irodalmi alkotásai.
vilmosgal
Vilmosgal prózai alkotásai
Zora
Zora irodalmi alkotásai
MŰKEDVELŐ ALKOTÁS
FELHASZNÁLÓK által feltöltött alkotások
ITT IS FELTÖLTHETED ALKOTÁSODAT!
Ha nem találsz megfelelő kategóriát, töltsd fel ide és mi majd rendszerezzük! Ide azok is feltölthetnek, akik még nem regisztráltak...
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉGOnline összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Tegyük-e az alkotásokhoz egyenként a rádióműsorba készített, onnan kiollózott hangoskönyveket?
Összes válasz: 31
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Belépési neved: Vendég · Felhasználói csoportod: "Vendégek"  Jó szórakozást, Vendég! · RSS 2018-11-16, 19:59:23
NYITÓLAP » ALKOTÁSOK TARTALMI LEÍRÁSSAL » » menma [ Alkotás hozzáadása ]

Terápia

A terem közepén, kör alakban elrendezett székeken foglaltak helyet a terápia résztvevői. Az aznapi foglalkozás ígéretesnek indult, a csoport összes tagja megjelent. A kis társaság figyelmesen hallgatta újonnan érkezett társukat, Drakula grófot, akit egykoron a világ egyik legfélelmetesebb lényeként tartottak számon. Ő volt minden ember rémületének garanciája, szörnyek példaképe. Amerre járt, riadt sikolyok kísérték lépteit, téboly ült ki bármelyik prédája arcára, hacsak megvillantotta borotvaéles szemfogát. Drakula szupersztár volt. Több tucat bestseller, horror film, szájról-szájra terjedő legenda hódolt előtte. Kicsik ágybapisilős rémálmainak hozója, az éjszakai utcák járókelőinek fantomja, a rémvilág bálványozott bestiája volt ő. De ma? A csoport tagjai meglepődve néztek össze, amikor a gróf egykori önmaga beteges, halvány árnyékaként lépett be a terembe. Tündöklése eltűnt, a játékos szikra kialudt szeméből, megsárgult agyara veszélytelenebb volt egy kiscica fogacskáinál. Szép, sápadt bőre, mely régen úgy ragyogott, akár a Hold, most ráncos volt, petyhüdt és szürke. Egy megtört vámpír állt előttük. Leáldozott csillag, kinek fénye már nem is pislákol. Drakula látványánál csak tragikus emlékei voltak szomorúbbak, melyeket az elmúlt időszakban kellett átélnie. Beszéd közben könnyeit nem is bírta visszatartani. Taknyos, piros orra előtt egyfolytában zsebkendőjét szorongatta, mellyel néha kisírt szemét is megtörölte. Nem tudta leigázni a karó, a szenteltvíz, se megannyi bűbáj. Akár egy főnix, mindig újjászületett. Úgy tűnt, nincs az a dolog a világon, ami végleg elpusztíthatja. S lám, végül mégis megsemmisült. De nem nemes véggel áldotta meg a sors. Csúfos, megalázó befejezést szánt neki, melyet még a leggonoszabb teremtmény sem kívánna ellenségének. Gimnáziumi szerelemre, zselézett hajra, a napfényben csillogó testre ítéltett. Most már léptei nyomát nem rémült sikolyok, hanem veszett tinilányok mámoros visítása kíséri, vámpír lénye szívecskék és flitterek koszorújába van foglalva, Van Helsing is letagadja, hogy egykoron ismerte. Tönkretették, megalázták, eltiporták. Odaveszett egy egész élet vérszívó munkája. A kiküszöbölhetetlen csorba hírnevén végzetes.

Drakula nehézkesen beszélt. Hangja néha elcsuklott, a sírógörcs vasmarokként szorongatta torkát. Látszólag még az emlékezés is fájdalmas volt, de úgy érezte, meg kell osztania másokkal a történetét, csak így nyerhet némi megnyugvást.

– Szörnyű, egyszerűen szavakkal kifejezhetetlen érzésekkel léptem ki a moziból. Körülöttem az emberek örömkönnyeiket törölgették, dícsérték azt a nyighajt, hogy milyen szexi meg érzéki. Tombolt bennem a düh. Meg kellett mutatnom ezeknek az ostoba halandóknak, hogy ki itt az úr. Velem nem packázhat egyetlen egy írónak hazudott liba sem! Ezért meglapultam egy sikátorban, támadásra készülve. Hamarosan arra járt egy lány. Előugrottam a sötétből, kivillantottam a fogamat, közben hangosan morogtam, tudjátok, olyan rekedtesen, félelmetesen. Erre a lány – ajka ismét legörbült – , erre a lány, mint valami őrült, örömében a nyakamba ugrott, és azt kérte, hogy vegyem feleségül. – Drakulából ismét előtört a zokogás. Székére rogyott, utolsó szavait csak nehezen tudta kinyögni.

 – Alig tudtam elmenekülni. Az az elmebeteg még egy maroknyi hajamat is kitépte. Sajnálom, nem tudom folytatni. Sajnálom.

Az öreg vámpír nedves zsebkendőjébe temetkezett, hogy kiadhassa magából minden megmaradt könnycseppjét.

Egy félszemű, fületlen, féregrágta zombiarc a semmibe meredve megszólalt: – Én is hasonlóképpen jártam. Bár esetem nem olyan tragikus, mint Drakuláé, érzem, hogy ugyanarra a sorsra jutok. Most komolyan, nézzetek rám! – fordult a többiekhez. – Úgy festek, mint aki egy darab zsenge agyacskát lecserélne egy barátnőre? Inkvizíció folyik itt, barátaim. És mi vagyunk a máglya rossz végén.  Mondom én nektek, senki sincs biztonságban. Hamarosan itt fog pityeregni Predator, mert rózsaszín tütübe öltöztetik, és szerelembe ejtik egy balerinával, a mutánsokból vegetáriánus melegeket csinálnak, akik felvonulásokon parádéznak a balzsamuborka jogaiért. Káosz és dögvész fog pusztítani!

A társaságon zaklatott sugdolózás hullámzott végig. Riadtan vágtak egymás szavába, egyre hangosabban beszéltek a baljós jelekről, melyek pusztulásukat hozzák. Drakula nem bírván türtőztetni magát, felkiáltott.

– A vámpírokról már a Disney csatornán is van sorozat.

Kitört a káosz. A szellemek megkergülve repdestek, a farkasemberek csecsemőpózba gömbölyödve, halkan vonyítottak, mint a kiskutyák, míg a démonok harciasan kántálták: „ Le az animékkel! Le Japánnal!”

– Elég legyen! Kérlek, hagyjátok abba! – próbált közbelépni az eddig csendben szemlélődő csoportvezető, Mumus. – Kérlek, higgyétek el, ez semmi jóra nem vezet!

– Épp ez a lényeg! – kiabálta a korábban szónokló zombi. – Nem akarjuk, hogy jóra vezessen. Mert mi nem vagyunk jók. És nem fogjuk engedni, hogy az a sok idióta sorozatgyilkos elorozza a dicsőségünket, Hollywood pedig tönkretegye a karrierünket. Lázadás! Lázadás!

Este jól nézz be az ágyad alá,  Alkonyat-rajongó! Vagy te, aki ha azt hallod, alien, az Avatar jut eszedbe. Gonosz boszorkák főzik le a húst a csontjaidról, akiknek nem Harry  Potter a vezére (őt már megették szemüvegestől). Bármerre futsz, bárhova bújsz, mindig lesz egy bosszúszomjas lény, aki annak ellenére, hogy a képernyőn szerethető, megtanítja neked, mi az a horror.

 

 Forrás:

Csoport: menma | Hozzáadta: menma (2014-06-06) | Szerző: E W

Megtekintések száma: 456 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): |
Összes hozzászólás: 2
0   Spam
2 menma   (2014-06-07 08:18:47)
Igazad van! Talén tényleg jobb a halványult. smile
Örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy olvastad.

+1   Spam
1 Lehel   (2014-06-06 20:18:28)
Hát ez ropant jó volt biggrin
Vérbeli tragikomikum irónia paródia.
Tündöklése eltűnt - azt javaslom, hogy inkább homályosuljon a tündöklése. Először is, mert elég csak utalni rá, nem kell konkrétan kijelenteni, hogy huss, annyi neki, másodszor pedig a tűnő tündöklése inkább költészetbe illő forma, mint prózai.

ítéltett - ítéltetett

Köszi a szórakoztató sorokat!

Szólj hozzá, ha tetszett! Ha nem tetszett, akkor pedig azért...