A MEZTELEN ÜGYNÖK Szórakoztató Irodalmi Magazin alkotóinak törzshelye...

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Aardvark
Aardvark irodalmi alkotásai
Alfredo Sagittarius
Alfredo Sagittarius irodalmi alkotásai
AlieNeetah
Alie irodalmi alkotásai
Andy Baron
Andy Baron irodalmi és grafikai alkotásai
Ardens
Ardens irodalmi alkotásai
A-G-Stone
A-G-Stone irodalmi alkotásai
Bori
Bori irodalmi alkotásai
Craz
Craz irodalmi alkotásai
damien
Damien irodalmi alkotásai
darklight
Darklight képzőművészeti témájú alkotásai
De_Profundis_Clamavi
Profundis irodalmi alkotásai
Dworks
Dworks grafikai alkotásai
Freeb
Freeb irodalmi alkotásai
Ili
Ili irodalmi alkotásai
kampeter
Kampeter írásos (prózai és verses) alkotásai
Krakatit
Krakatit rajzos alkotásai
Lehel
Lehel irodalmi alkotásai
LisaBlake
Lisa irodalmi alkotásai
Lylia
Lylia Bloom irodalmi alkotásai
Mab Tee
Mab Tee irodalmi alkotásai
maggoth
Maggoth irodalmi írásai
MasonMurray
MasonMurray irodalmi alkotásai
memphisraz
Memphisraz komoly és humoros írásai
menma
Menma irodalmi alkotásai
Mickey
Mickey Long irodalmi alkotásai
Mookus
Mookus irodalmi alkotásai
Ndy
Ndy irodalmi alkotásai
newenglandi87
Newenglandi87 irodalmi alkotásai
Nimretil
Nimretil irodalmi alkotásai
ordassykaroly
Miszter Ordassy irodalmi remekei. Abszurd és humor, elgondolkodtató és csak úgy...
pintyő
Pintyő irodalmi alkotásai
randolph
Randolph irodalmi alkotásai
Remete
Remete irodalmi alkotásai
Rozványi
Rozványi irodalmi alkotásai
Shaera
Shaera irodalmi alkotásai
szujonor
Szujó N. irodalmi alkotásai
Tejlor
Leslie Tejlor főképp rajzos alkotásai
Torkin
Torkin irodalmi és népszerűsítő tudományos írásai
tyllforest
tyllforest irodalmi alkotásai.
vilmosgal
Vilmosgal prózai alkotásai
Zora
Zora irodalmi alkotásai
MŰKEDVELŐ ALKOTÁS
FELHASZNÁLÓK által feltöltött alkotások
ITT IS FELTÖLTHETED ALKOTÁSODAT!
Ha nem találsz megfelelő kategóriát, töltsd fel ide és mi majd rendszerezzük! Ide azok is feltölthetnek, akik még nem regisztráltak...
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉGOnline összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Tegyük-e az alkotásokhoz egyenként a rádióműsorba készített, onnan kiollózott hangoskönyveket?
Összes válasz: 31
      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


      REGISZTRÁCIÓS
      LEHETŐSÉG


Belépési neved: Vendég · Felhasználói csoportod: "Vendégek"  Jó szórakozást, Vendég! · RSS 2018-11-16, 20:02:05
NYITÓLAP » ALKOTÁSOK TARTALMI LEÍRÁSSAL » » tyllforest [ Alkotás hozzáadása ]

SAPI
 Egész életében sapkát hordott. Tulajdonképpen még soha senki sem látta sapka nélkül. Egy egyszerű, szürke sildes sapkát viselt, ami az évtizedek múltával is ugyanúgy nézett ki. Egyesek azzal tréfálkoztak, hogy biztos odanőtt a fejéhez, mások azt mondták, hogy szégyelli a kopaszságát, vagy valami csúf sebhelyet. Ami Phil sapkája alatt volt, rejtély tárgyát képezte még a közeli ismerősei számára is. Phil és a sapkája egyek voltak mindenki szemében.

 

 Sapkában evett, sapkában aludt, sapkában dolgozott, sőt, amikor nagyon hideg volt, repkedtek a mínuszok és jeges havat hordott a szél, akkor is ugyanazt a sapkát viselte, csak ráhúzott egy nagyobbat, ilyenkor többnyire egy usankát, amiben meglehetősen idétlenül festett. Ám Phil nem törődött a megjegyzésekkel, beszólásokkal, csak szerény mosollyal nyugtázott minden élcelődést.

 

 Barbara egy céges partin ismerte meg Phil-t. Rögtön feltűnt neki a fiatalember, mert minden férfi öltönyt viselt, de Phil-en az öltönyön kívül ott volt az oda nem illő sapka is. Mindig szerette az extrém fazonokat, így hát gondolkodás nélkül odalépett a férfihez.

 

 Telt-múlt az idő, Barbara és Phil egész jól összemelegedtek, s úgy tűnt, nem csak barátság, de több is lehet kettejük között. Barbara, mint minden nő, elvárta, hogy a férfi megnyíljon előtte. Mivel többnyire mindenről beszéltek, a megnyílás meg is történt, egyetlen kivétellel: a sapkát illetően. A sapka tabutéma volt, s bár Phil soha nem jelezte, hogy ez számára nem kívánatos, csak azzal a bizonyos kisfiús mosolyba burkolózásával árulta el, hogy nem hajlandó erről többet beszélni.

 

 Barbara megszerette Phil-t. Úgy gondolta, hogy bizonyára jó oka van a férfinek rá, hogy állandóan sapkát viseljen, s ez az ok minden bizonnyal pszichológiai eredetű. Mert e sapkás dolgon kívül Phil teljesen normális, sőt, nagyon kedves, intelligens és jóképű férfi volt. Valójában a sapka sem állt neki rosszul. Így hát Barbara megtanulta elfogadni. Mivel nő volt, szerette a dolgokat a lelki- vagy spirituális oldal felé terelni. A nők gondolkodásmódjához nem áll közel az úgynevezett „Ockham borotvája” filozófiai elv, miszerint, ha egy jelenségre több magyarázat is lehetséges, akkor a legegyszerűbb magyarázatot célszerű elfogadni. A nők szeretik csűrni-csavarni a dolgokat, a lélek legmélyebb bugyraiba is leásva. Így volt ezzel Barbara is, ezért belenyugvása a sapka-ügybe csak látszólagos volt. Úgy gondolta, Phil eme problémájára – mivel biztos volt benne, hogy lelki problémáról van szó – majd az együtt, harmóniában és szeretetben eltöltött idő szolgál gyógyírként, s a férfi majd egy napon nagy sóhajjal veszi le fejfedőjét, szemében a megkönnyebbülés könnyeivel. Szép gondolat. Csakhogy Phil-nél ez nem működött. Még két év házasság után sem.

 

 Phil fantasztikus szerető volt, olyan, amilyet nő csak kívánhat magának. Viszont sapkában szeretkezett…

 

 Barbarának eleinte rögeszméjévé vált, hogy mi lehet férje sapkája alatt, hiszen még a fürdőszobába is azzal vonult be. Éjjelente lopva figyelte, hogy forgolódás közben hátha lecsúszik a fejfedő, de az stabilan kapaszkodott a koponyára. Többször felajánlotta, hogy kimossa férje szeretett sapkáját, még csak oda sem fog nézni, amikor leveszi, de Phil arcán ilyenkor megjelent a szokásos gyermeki mosoly, és azt mondta, hogy igazán kedves, de ne fáradjon, mert ő ezt mindig elintézi maga. Barbara belátta, hogy a szeretet, a szerelem pszichoterápiája még nem oldotta fel férjében ezt az anomáliát, több időre van szükség. Így hát ismét csak belenyugodott, nem tehetett mást. Nem hisztériázhatott, nem veszekedhetett, hiszen Phil mintaférfi volt. Végtelenül kedves és jó ember, mondhatni tökéletes férj, társ.

 

 Valóban, nagyon vigyázhatott arra a sapkára, mert csakugyan, mindig makulátlanul tiszta volt, de még csak kopás sem látszott az anyagon. Barbarának eszébe jutott, hogy talán azért, mert időről-időre vesz egy újat, lecseréli a régit. Így hát meg kellett tudnia, hol lehet kapni ilyen sapkát.

 

 Hetekig járta a ruhaüzleteket, böngészte az internetet, de egyetlen helyet sem talált, ahol ugyanolyan sapkát árusítottak volna. Elhatározta, felhagy ezzel az ismét előtörő rögeszmével, mert megbetegíti, s talán még a kapcsolatuk is rámehet. Ő pedig nem akarta elveszíteni a férfit.

 

 Nem is tett volna neki jót, ha belebetegszik, ugyanis állapotos lett. Ez teljesen elfeledtette vele ezt az egész sapka-mizériát, teljes figyelmét születendő közös gyermekük várásának szentelte. Barbara boldog volt. A gyermek nevében is hamar megegyeztek. Barbara azt javasolta, hogy ha leány lesz, legyen Charlotte, a nagymamája után, és ha fiú, akkor…

 

 – Fiú lesz, és Philip – jelentette ki kedves mosollyal, de igen határozottan Phil. – Philip, az ifjabb!

 Barbarát nem zavarta ez a számára kissé ósdi hagyomány, hogy az elsőszülött fiú az apja nevét viselje, főleg, ha Phil-t ez boldoggá teszi. Probléma nélkül élte meg a terhesség minden szakaszát, és a szülés is könnyen ment. Szinte fájdalom nélkül szülte meg az ifjabb Phil-t, akin a kis szürke sildes sapka még nedves volt a magzatvíztől.Forrás:

Csoport: tyllforest | Hozzáadta: tyllforest (2014-11-05) | Szerző: E W

Megtekintések száma: 384 | Hozzászólások: 1 | Tag-ek(kulcsszavak): |
Összes hozzászólás: 1
0  
1 AndyBaron   (2014-11-08 00:31:14)
Jó volt, nevettetős!
Ez a két mondat szórendileg, túlhalmozás-ügyileg nem tetszett:
egyetlen kivétellel: a sapkát illetően.
kisfiús mosolyba burkolózásával árulta el
Köszi az élményt!
happy

Szólj hozzá, ha tetszett! Ha nem tetszett, akkor pedig azért...